måndag 7 september 2009

Renpest, Grissjuka, Lappsjuka, Fjällvirus....????

Håller med Ida, varför kan de inte bara vara en vanlig förkylning. Har försökt låtsas bort förkylningen i flera dagar, men måste nog inse å erkänna att de e nå fel. Om det jag drabbatsd av är renpest, lappsjuka eller fjällvirus äter jag vara osagt. I natt har jag haft sjukt svårt att andas, luftrören smärtar å jag är alldeles yr å matt. Som tur är så har jag sovmorgon idag och försöker vakna till liv med alla preparat jag kan komma på, som ...aloevera, berocca, c-vitamin, the, ipren, luftrörsvidgande kräm, echinagard, mat...finns de nå mer jag kan ta till så detta bara kan försvinna, har inte tid att vara hängig, så tar jag tacksamt emot allt. Jag har verkligen inte tid. Var iaf tvungen att lägga mig ner nu en sväng, mitt i allt morgonbestyr, anfådd som bara den bara av att ta mig från köket å till sängen (för er som inte vet så ska jag bara genom en smal hall å sen kan jag rasa i säng precis innanför sovrumsdörren, så det rör sig nog om ca 7 steg) Å i sängen kan man ju inte bara ligga, så jag kan väll iaf passa på att kolla mail å uppdatera den här bloggen iaf i väntan på att få tillbaka andning å lite energi så jag orkar ta mig till jobbet.

Bränningen gick iaf bra, så nu har mor å far sitt kakel, å jag har fått till lite extra kakel samt konstverk inför vintern å kommande utställningar. Fast har jag tänkt att vara med på Jokkmokks marknad så får jag nog sätta igång och skapa mer, för det är ju alltid ett svinn i bränningen av denna konstart som man får räkna med. Det sprack några kakelplattor och även lite annat, men som sagt jag brukar räkna med att hälften går sönder någon stans under arbetets gång, så jag brukar säga att allt över 50% så ska jag va nöjd, alltså, jag är nöjd!

Nu är äntligen min Rakuugn på plats i Mittåd. Å här är gasolen tänd å förväntan stor.
Resultatet av gårdagens bränning.
...å här är kaklet som ska vara i tjidtjie & aehtjies kök.

Nu ska jag försöka orka klä på mig, å med den form jag verkar vara i så lär det ta sin tid.

Jag måste bara lägga in en underbar bild till dig pigan.
Nu är det höst i Mittådalen, å årets vackraste å stoltaste årstid för renen är här.
Den här är till dig. Titta och njut!

Fammah från ett soligt, men förkylt Falun.

2 kommentarer:

  1. Huff stackare! Jag hoppas verkligen du blir bättre fort. Man har verkligen inte tid å va sjuk. Men att jag inte visste att du va hemma då.. typiskt. Då hade jag ju kunnat komma å hälsa på ju.. åååå :( Men krya på dej! Så hoppas jag vi får prova ut den nya puben å sportbaren snart:D hehe. Fammah!

    SvaraRadera
  2. Tack Ida. Hoppas oxå på snar bättring å på att vi ses snart. Fammah

    SvaraRadera