söndag 5 september 2010

Gör vi som vi lär eller...

En helg går alldeles för fort, och veckorna är så fullspäckade så man inte orkar göra ngt på helgen. Trots det så känner man att man borde göra så mkt när man är ledig. Varför är det så?! Att helga vilodagen borde vara ngt som man verkligen höll på än idag, och kanske än mer idag. Idag jobbar vi 5 dagar mot 6 förr, men jag tror att vi sliter mer psykiskt idag och mer fysiskt förr. Förr behövde kroppen vila den 7:de dagen på veckan, idag tror jag att det är själen som behöver vila. Att vi måste stänga av och helt koppla bort alla måsten.

Men redan på söndagens lunchtid börjar pulsen stiga för veckan som kommer. Har man förberett allt, hur ser veckan ut, hur ska alla tider med arbete, skola, träningar, möten, hemmet, mat, viktiga telefonsamtal o.s.v få plats under veckan och är det ngt extra man inte får glömma, som någon födelsedag, föräldramöte, extra fika till jobbet, barnvakt eller skjutsar någonstans...jag aktiviteterna är många och tiden knapp. Med hjärtat i halsgropen så sitter jag själv och undrar hur jag ska hinna allt redan innan den nya veckan har börjat. Jag hinner inte ens njuta hela helgen ut innan pulsen stiger och gör sig redo för samhällsloppet... Jag vet inte om jag egentligen gillar den, men ändå sugs man med i det som förväntas av en och man gör det andra gör istället för det alla säger. Det skulle vara så att det var lag på att man inte fick göra ngt på söndagar, att affärerna var stängda, inga andra ställen skulle vara öppen heller för den delen. Då skulle man kanske själv slappna av å bara ge upp och ge sig hän vilan och en lugnare puls.

Jag har fakt varit ganska duktig idag (om det gäller att fånga dagen iaf) trots det känns det hela tiden som jag borde gjort ngt viktigare ist. Men jag undrar om det egentligen finns något viktigare än vänner, promenader och sömn på en söndag, eller i livet? (För de e de jag gjort idag ) När ska vi verkligen sluta tävla om vem som hinner göra flest saker på en dag, en vecka eller en helg??? vi kanske ska sluta jämföra eller ens fråga varandra vad vi gjort på helgen, det borde få vara vårt privata rum, vi borde sluta fråga varandra vad vi gjort på helgen, för alla borde göra samma sak...ingenting!

Nu ska jag sova, för i morn är det in i ekorrhjulet igen. Fast jag vet vad som är viktigt så måste jag få pengar till hyra och mat, och så vill jag ju passa in å vara som alla andra..eller!?

Fammah

1 kommentar:

  1. Ja här i Tyskland är ju inte en enda affär öppen på söndagar. Vilket (egentligen) är rätt skönt. Man KAN liksom inte stressa iväg och köpa något man bara MÅSTE ha tills på måndagen när veckan sätter igång. Tur bara att restaurangerna är öppna. För MER restauranger åt folket! Jag älskar att äta ute (och avslappnande är det också. Så ett tips kanske är att ta med din åabpa ut på restaurang någon dag? Söndag förslagsvis! ;)

    Eahtsam datnem

    SvaraRadera