torsdag 21 januari 2010

Irriterad

jag har just sett på Ekdal och kan inte låta bli att bli upprörd. Att lägga så mkt energi , pengar och kraft på rovdjuren när skolorna i Sverige får det sämre och sämre. Fler elever på varje lärare, fler elever i varje klass, inte råd att ta in vikarier, nedläggning av småskolor,fritidsgårdar, stöd till elever med särskildabehov, barn med svåra familjesittuationer...ja jag blir upprörd när jag ser hur sverige prioriterar. När man hellre diskutterar en vargjakt än att ta tag i barns sittuation i Sverige. När det inte finns pengar till lärare till att ta hand om barn, ungsomar och familjer som behöver extra stöd, men hur mkt pengar som hellst till rovdjursspaning och varghållning. Jag är inte emot vår nordiska fauna och detär klart den måste bibehållas, men träng då inte ihop alla djur till små ytor, ge då inte tillstånd till fler turistattraktioner, liftanläggningar eller bebyggelse i den natur som så alla djur ska dela och finnas i. Vill vi inte bevara landsbygden så kanske vi ska tänka på hur vi vill ha det, vi kan inte få allt, vi kan inte både äta upp kakan och behålla den. Grrrrrr! Blir arg när människor inte förstår...men de e svårt att förklara för den som int begrip !!!

En bild säger mer än tusen ord...

2 kommentarer:

  1. Det som retar mej ÄR att skjuter du grannen så åker di in för dråp på ca 18 månader, men skjuter du ett kronans vilt då spärrar dom in dej för resten av livet & tar ALLT ifrån dej!!! Kanske inte riktigt så illa. det är hur man behandlas som är FEL! URSCH!! Och alla pengar sen, länsstyrelsen tog helikopter för att kontrollera EN varg i fjället, medans den stackars bort irrade turisten fick vänta tills fjällräddningen GÅTT & hämtat honom....

    SvaraRadera
  2. Ja precis sånt retar upp en. Såg ny debatt i kväll på TV 1 , det gjorde inte min irritation mindre iaf. Blir ledsen när folk inte vill ha kvar vår näring eller kan förstå vår förtvivlan. Tack för fint inlägg.

    SvaraRadera