måndag 4 juni 2012

En dotter i etern och moderns vecka

Visste att min dotter tycker om att skriva och berätta om olika saker och är bra på det, men blev lite förvånad när en arbetskollega idag kom och frågade om min dotter hade varit på radion i helgen. ?????? jag såg nog ut som ett stort frågetecken så hon fortsatte med att förklara att hon brukar lyssna på P3 på söndagar och när hon helt plötsligt hördes berättas om "oväntade möten" och om en tjej som varit i Equador och som hade varit med om ett möte där hennes mamma Madeleine från Mittådalen nämndes. Hon drog slutsatsen att det kan inte finnas så många som heter Madeleine och som kommer från Mittådalen så det bara måste vara hennes kollega. Å ja, de var ju så. Så nu, hemma efter en lång dag så har jag letat upp programmet där min dotters mail lästs upp. Lyssna om ni vill, radio är inte att förakta, man kan göra saker medans man lyssna. Roliga, annorlunda berättelser, bra musik och en stund att försvinna i tanken.  Annars läs här. Christer heter programmet.

Annars har jag det bra. Om än stressigt så här i betygstider. Fast i helgen tog jag ledigt från skoljobb och sysslade med renovering hos V. skönt att jobba med kroppen och göra ngt helt annat, sen att hjälpa en vän med ngt känns heller aldrig fel. Blev en otrolig skillnad iaf. Tänk vad lite färg kan göra.
 Före

 Efter

I morgon har vi avslutningsmiddag för våra 9or, så det är fullt upp med bildhäfte, sång, bordsplacering m.m nu, onsdag firar vi nationaldagen med att vara ledig och eftersom min kära mor kommer hit i morgon så ska jag umgås lite med henne oxå. Torsdag skoldag, betygsprat och avslutningsfika med mina sameungdomar i Falun. Fredag Mora och avslutningsfika där samt betygsrappportering och kolla in lite studenter.

Igår tog jag och lillpigan å struntade i alla måsten å hyrde oss en film och köpte med oss Ben&Jerry.
Så det blev Simon och ekarna och glassorgie i min säng. (det är endast där vi kan se på TV nu, vardagsrummet väntar på soffa och uppackning av fler flyttkartonger. Har varit lite stillestånd på den fronten ett tag. Filmen var otroligt bra och sevärd. Verkligen ett filmtips, otrolig persongestaltning och fängslande berättelse. Nu mer rättningar och sen sova. Fammah!

1 kommentar: