torsdag 31 maj 2012

Intensiv tid

Just nu är det en intensiv tid att vara lärare... (när nu den lugna tiden kan vara, just ja, på sommarlovet). Tänk om man kunde få vara lärare bara, att lära ut en massa som man kan utan att behöva jaga, skälla, påminna och bedömma hela tiden. Just nu är det dags för betyg (igen) och arbeten som inte lämnats in efterlyses med ljus och lykta. Det är alltid ngn som försöker -men det har jag lämnat till dig! eller -du sa inte till att det skulle lämnas in! eller - jag har inte hunnit för att jag var tvungen att hjälpa min sjuka döende farmor... osv. ursäkterna tar aldrig slut och jag tror jag håller på att få spel på alla som inte gör det som ska göras för att jag ska hinna göra en rättvis bedömning.
Idag så prata jag med en elev som jag inte hunnit med att ge några övningsuppgifter till ett prov.
-Jag glömde att scanna ur boken så du kunde få uppgifterna!
- Men var det bara lij och så?
-Nej det var oxå övninga på dåtid.
-Ja fast jag har övat på det ändå och om jag inte klarar testet så tror jag inte att det beror på några uppgifter som jag inte fått.
Helt otroligt. Har aldrig i min långa tid som lärare fått det från en elev, att det är dens egna ansvar att ta reda på vad som ska göras och att ta ansavar för själv för det resultat som den presterar.

Appropå lärarjobbet så läste jag en artikel från öp som en kollega till mig visade. Jag skrattade så jag trodde jag skulle ramla av stolen, samtidigt som jag nickade igänkännande på alla punkter. Ibland kan jag tycka att folk som klagar över sin arbetssittuation är klena å patetiska. Fast jag har världens finaste jobb så är det ändå det jobbigaste man kan tänka sig. det svåra är att orka hela tiden. Vill vara en bra lärare och jag vet att det är ett viktigt jobb man gör, men... Fast om jag fick bara ha lektioner utan bedömning och uppföljning, så skulle jag njuta varje dag istället för att däcka helt slut vid 1.00 tiden på natten för att sen kliva upp igen 6. 00 för att hinna klart inför dagens arbetspass och sen på fredagskvällen så är jag så slut så jag inte ens orkar umgås pga folkskygghet och brist på energi.

Öp - Lärare sökes


Nu ska jag fortsätta rätta inlämningar och arbeten lite till innan jag får lägga mig... Sov gott alla som inte är lärare. Jag tar igen det i juni, fast får ju lov först till midsommar, men jag får ta igen mig i juli...nä just ja, då har jag ju kalvmärkning...men i augusti tar igen det, innan jag börjar jobba igen.

fammah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar