fredag 23 juli 2010

Inte alltid som man tänkt sig...

...livet blir inte alltid som man tänkt sig...men vi kan tänka på det liv som vi har och ta vara på det. De senaste veckorna har jag legat. Bokstavligt. Ett virus slog till och slog ut hela systemet, allt som var inprogramerat och inplanerat föll i spillror och jag måste nu starta om hela mig och uppgradera programmet som visat sig hamnat på noll. Man tror och tar förgivet att allt bara ska fungera jämt och alltid, och när man drabbas av ett virus så lever man någon dag i total förnekelse av att något allvarligt hänt och man hoppas på att det bara är en liten förkylning som snabbt ska visa sig gå över och när man vaknar och slår på kroppen nästa dag så ska allt bara fungera som vanligt.

När man efter några dagar av chock fortfarande inte får igång kroppen så börjar man fatta att detta är nog på riktigt och man lägger sig ner och hoppas på att allt ska ordna sig av sig själv. Visseligen lugnar allt ner sig och viruset lämnar så sakta koppen när allt är utsalget och inget mer finns att angripa. Men sen när man ska starta upp igen så inser man snart att detta kräver total omstart och sakta får man uppgradera alla funktioner ett i taget.

Det är när man ger upp och accepterar det man inte kan förändra som man kan förändra det man kan. Vår kropp är vår håddisk och den behöver ses över och skyddas från angrepp av olika slag, jag vet ju redan allt detta ochändå så tror jag att jag kan köra på utan service och uppgraderingar, utan omsorg och virusprogram av olika slag. Men det är precis så jag är, jag är totalt värdelös på hur jag ska sköta mig själv, ekonomin, datorn, bilen, försäkringar, papper, företaget, datorn m.m Jag är bra på att ge råd och på att skapa saker med mina händer och mina tankar, men när det gäller allt som har med saker att göra så vet jag inte hur man gör. och inte ber jag om hjälp heller. Jo, nu när jag har en dator genom jobbet så har jag några killar som hjälper mig med alla svårigheter jag stöter på när det gäller datorn, de talar om när det ska till nya program, vad jag ska göra när den säger ifrån och vilken knapp jag ska trycka på för att allt ska fungera. Precis en sån skulle jag behöva till mig själv oxå, en som ser när jag behöver tankas, tvättas (de fixar jag iofs oftast själv), på service, reparation och vilka försäkringar som är de bästa...finns de nån sån? en människoservice man/kvinna. Är trött på att fixa allt själv...å hellst märker man av detta när man drabbas av virus, när hela systemet är ur funktion och man måste självläka, det tar tid, ork och jag vet inte riktigt var jag ska börja och vad som behöver fixas först.

Ja, ja, jag får ta ett steg i taget, en stund i taget och bara acceptera att denna gången drabbade viruset hårt. Det kan ta några veckor till verkar de som, men jag ser iaf ljuset i tunneln och efter den här våren så kan man bara vara glad över att man har livet i behåll och vara tacksam över det man har å tillåta sig att sörja det man saknar. Är tacksam för varje minut av natten som ger mig sömn och glad för varje dag som jag orkar mer, måste våga lägga ifrån mig allt som inte blivit som jag tänkt mig och försöka se det som reparation av hårddisken som inte höll hela vägen. Den har iaf inte kraschat helt, nu ska jag försöka plocka fram de fragment som fortfarande är hela å återskapa det som är värt att återskapa.

1 kommentar: