söndag 26 augusti 2012

Hej, hallå!

Jag vet jag är sämst på det här nuförtiden, men det är bara så att jag har lite fullt upp.
Så alltså har mkt vatten runnit under braoarna sedan sist...och som det har...
i tisdags höll jag på att bli dränkt på torra land. Just som jag skulle gå hem så kom århundradets skyfall och storm. Jag har 10 minuter hem från lärarrummet till min hall (alltså kanske 8 minuter utomhus) Det började regna när jag gick från jobbet och när jag väl var hemma, efter att jag fått gå i hård motvind med paraplyet dubbelvikt, så var jag genomblöt. Alltså blöt genom allt. Inget jag hade på mig var torrt (trots paraply) och min ryggsäck var sen blöt i 3 dagar efteråt. Saken var den att när jag väl trodde att räddningen var nära så insåg jag att pigan hade tagit vår för stunden enda nyckel så jag tog mig inte in heller. Ringde min syster som kom till undsättning, och jag fick vada in i hennes bil (vattnet gick upp till mitten av mina vader). Tog oss till nyckeln å sen hem igen. Då hade alla vägar i Falun översvämmats så min syster fick vänta på att ta sig hem. Har inte varit med om dess like faktiskt. Jag tappade andan två gånger för det stormade och regnade så hemskt. Han t.om. bli lite rädd.
 Från www.dt.se
 
 
Skolorna har startat så jag jobbar igen för fullt. Ska ju försöka jobba lite med mina försläsningar oxå i år. Så nu jobbar jag 43% på skolan som bild och slöjdlärare, 30% samiska och resten mitt företag. Detta ska jag göra under ett helt år så det blir spännande. och lite nervöst.
 
Annars då...
 
....jo det var ju det med smögen oxå, dit vi for efter Varberg. Sen skolstart, kräftskiva, vasastafett och jaktpremiär.
Som ni ser... mkt som händer och här kommer lite bilder;
 
 
Vackra smögen med bad och Totokonsert
 






 
... sen kräftskiva på Orsbleck

 
...och Vasastafett...
 



 
...och fågeljakt...
 
 
(såg inge fågel, men en huggorm som var de läskigaste jag sett)


 
...avslutade denna helg med att jag fick fjällets guld av min piga som hon varit till Storsätern och plockat med sin vielle . Tack kära barn och Mums och god natt!

 

 
 


söndag 12 augusti 2012

Roadtrip

Har haft fantastiska fina sista semesterdagar med två fina vänner. Oj vad underbart att bara få ta dagen som den kommer och göra det som faller en in. Men min resa höll på att sluta redan innan den började, men tack vara min åabpa och en fin tjej Pernilla som fixade så jag fick komma med ett nytt tåg så kunde jag hitta på mina vänner som redan varit på resande fot. (Ja det är sant, jag missade tåget. Men det är en annan historia).

Torsdag iaf, tog jag tåget till Varberg. Två fina dagar i Varberg med promenader, sightseeing, sol, bad, god mat å dryck och en massa skratt.











Detta var Varberg å hit vill jag igen.
Sen bar det av till Smögen...

men det orkar jag inte blogga om nu...
sov gott

onsdag 8 augusti 2012

Konsert




Åker söderut till helgen. Först Varberg och sol å bad och på lördag blir det konsert på smögen.
Coolt!

tisdag 7 augusti 2012

Mittåhamran 2

Vet att min kära dotter i Tyskland vill vara med på ett hörn så här kommer lite bilder på annat från hamran. Kända ansikten å vyer sommaren 2012;

Varsego pigan!















Även en miss universum var på besök i år.

måndag 6 augusti 2012

Tillbakablick

Ser tillbaka på sommaren och inser att det nog bara är kalvmärkningen jag inte fått med i bloggen, och eftersom jag vet att pigan saknat det nästan mest så kommer här en kavalkad av sommarens Mittåhamrarna. Vi börjar med familjen. Så här kommer lite höjdpunkter för familjen i hamran.


I år hade jag egen 4hjuling (karlns) så jag kunde åka när jag ville.
Här är jag på G från parkeringen med eget ekipage. 

Fina hamran.



Rikard kastade mest.
 Fina sonen

Linnea lärde sig märka

Min fina far

Jobb även i regn


Jag var oxå med, vara social var nog min uppgift i år tror jag.

 Kalvmärkningen avslutades i år med lite fiske å besök.

...slut på del 1...