onsdag 27 juni 2012

Midsommar

Haft en underbar midsommar med midnattsol, avkoppling, vila, fiske, umgänge, god mat och dryck, vandring, god bok  och kärlek.
Vädret var; sol, vind, måln, regn, ljuma vindar, lugn, dis ja allt utom snö tror jag.
Nu blir det peace&love för hela slanten hela veckan.



Paradis


Midsommarpresent av älskling


Grillkväll i solnedgång


Nattfiske

Fiskelycka!



Kärlek!


Fammah!

tisdag 19 juni 2012

Ta vara på stunderna vi har

For på minisemester med vännen. Vi hade de fint trotts att vädret inte var på topp. Men vi fick en solnedgång, god mat och dryck och trevliga minnen.

För livet är inte de dagar som passerar utan de dagar vi minns !







lördag 16 juni 2012

regn

Idag har himlen öppnat sig och regnat öser ner från en grå himmel. Mörkt är det och sommaren känns långt borta. Nu tror jag att jag beställer en resa ngn stans snart innan man kommer in i höstdeprition eller nått.

Tittar lite på bilder från vackra dagar och försöker minnas dom ist.












Tur man har minnen att leva på när vädret inte är det bästa. Nu ska jag packa och åka på minisemester med bästa vännen och skapa lite mer minnen att leva på när energin är låg.

fredag 15 juni 2012

Student

Idag har det varit en helt otroligt fin dag med massor av glädje, kärlek och framtidshopp. Studenten i falun har än en gång varit otroligt vacker och glädjefull. Tänk vad sol och värme gör mkt och tänk vad fantastiskt det är med tillställningar där man får umgås och träffa gamla och nya bekantskaper.

Tack familjen Lundstedt/Andersson för en fin dag och kväll.
Å stort GRATTIS Love till studenten!











tisdag 12 juni 2012

Att odla en relation

Att ha relationer med människor är ett heltidsjobb som man bör ta på allvar och som med växter bör de vattnas, gödas, ha värme och tas omhand. När man jobbar mer än heltid och driver företag och är mor och försöker ha vänner och kärlek så gör man så gott man kan. Man har tur om man har människor runt en som förstår, hjälper och påminner.

I helgen har jag blivit med växthus och jag ska försöka lära mig hur det fungerar. Ett bra helgnöje där man får kraft för kropp och själ. Man kan tycka att det inte ska vara så kroppsligt krävande med ett växthus. Men har det stått utan omsorg i ngt år så får man ta i med hårdhandskarna och noga bygga en grund att odla på. Så vi får väll se hur jag klarar detta. Tur jag har hjälp och delad vårdnad med detta projekt.



måndag 11 juni 2012

Äntligen här

Wee! Idag när jag kom hem så låg ett tjockt kuvert på hallgolvet. Ganska snabbt slog det mig vad det kunde vara och mina händer började darra när jag såg avsändaren. Med ivriga fingrar slet jag upp kuvertet och i det ligger den bok som jag står som illustratör till. Nu känner jag att jag kan kalla mig illustratör med rätta. Har illustrerat två böcker, en barnbok och nu även en lärobok. Det känns så stort så ni kan inte ana. Att få en bok i sin hand och slå upp den och hela boken innehåller bilder som jag tecknat och målat. Jag har t.om. kommit på figuren själv. Detta arbete har jag hållit på med så länge så jag nästan trott att det bara skulle ligga i någons byrålåda eller hamna bland andra bortglömda papper. Men nu är den allstså äntligen här. Som en lång graviditet...

- och vad blev det?
- En bok, ca 25 cm lång och ngr gram tung! Å sååååå fin! :)
- Vad den ska heta?
- Den heter" Daarhve jih dah Kasush", vackert va?!

Är stolt som en nybliven mor. Som jag delar med författaren Sigbritt och bokförlaget DAT.


måndag 4 juni 2012

En dotter i etern och moderns vecka

Visste att min dotter tycker om att skriva och berätta om olika saker och är bra på det, men blev lite förvånad när en arbetskollega idag kom och frågade om min dotter hade varit på radion i helgen. ?????? jag såg nog ut som ett stort frågetecken så hon fortsatte med att förklara att hon brukar lyssna på P3 på söndagar och när hon helt plötsligt hördes berättas om "oväntade möten" och om en tjej som varit i Equador och som hade varit med om ett möte där hennes mamma Madeleine från Mittådalen nämndes. Hon drog slutsatsen att det kan inte finnas så många som heter Madeleine och som kommer från Mittådalen så det bara måste vara hennes kollega. Å ja, de var ju så. Så nu, hemma efter en lång dag så har jag letat upp programmet där min dotters mail lästs upp. Lyssna om ni vill, radio är inte att förakta, man kan göra saker medans man lyssna. Roliga, annorlunda berättelser, bra musik och en stund att försvinna i tanken.  Annars läs här. Christer heter programmet.

Annars har jag det bra. Om än stressigt så här i betygstider. Fast i helgen tog jag ledigt från skoljobb och sysslade med renovering hos V. skönt att jobba med kroppen och göra ngt helt annat, sen att hjälpa en vän med ngt känns heller aldrig fel. Blev en otrolig skillnad iaf. Tänk vad lite färg kan göra.
 Före

 Efter

I morgon har vi avslutningsmiddag för våra 9or, så det är fullt upp med bildhäfte, sång, bordsplacering m.m nu, onsdag firar vi nationaldagen med att vara ledig och eftersom min kära mor kommer hit i morgon så ska jag umgås lite med henne oxå. Torsdag skoldag, betygsprat och avslutningsfika med mina sameungdomar i Falun. Fredag Mora och avslutningsfika där samt betygsrappportering och kolla in lite studenter.

Igår tog jag och lillpigan å struntade i alla måsten å hyrde oss en film och köpte med oss Ben&Jerry.
Så det blev Simon och ekarna och glassorgie i min säng. (det är endast där vi kan se på TV nu, vardagsrummet väntar på soffa och uppackning av fler flyttkartonger. Har varit lite stillestånd på den fronten ett tag. Filmen var otroligt bra och sevärd. Verkligen ett filmtips, otrolig persongestaltning och fängslande berättelse. Nu mer rättningar och sen sova. Fammah!