onsdag 28 september 2011

Litteraturfestival

Nu börjar de dra ihop sig. Börjar bli lite nervös, å blev ännu mer nervös när jag såg detta :)
Men spännande ska det bli.

Har alltså lite fullt upp med förberedelser mitt i allt jobbande.

tjf


Så här ser annonsen och presentationen ut:

Madeleine Renhuvud

har skrevet og illustrert den sydsamiske bildeboka Miesie Mavve (Reinkalven Mavve), en bildebok for barn på sydsamisk. Hun er lærer i bilde, tekstil og sydsamisk i Falun. Reindriften har alltid vært en stor del av hennes liv, og hun har hentet inspirasjon fra miljøet.

torsdag 22 september 2011

Hektisk vecka

Ja de verkar vara så de ska vara. Den här veckan har jag jobbat från 7.30 till 01.00 varje dag, med paus för hemresa, mat och lite träning på em/ kvällning. Håller nämligen på med första omgången faktalektioner med inläsning av världsdelar och fakta och sen planeringar, powerpointpresentationer och materialfix. Men det börjar sätta sina spår. I kväll skulle jag hämta pigan efter dansen, som vanligt (varje gång nämligen) så var jag tvungen att skicka ett sms om när det var. Glad i hågen att jag hann gå en promenad med åabpa så skyndade jag mig till ica maxi för att hinna handla innan hämtning så jag skickade ett hurtigt sms med: "åker på maxi nu kom dit" Skyndade mig att handla inför morgondagens faktalektion, betalade och gick ut... då fick jag plötsligt en underlig känsla av att något var fel. Hmmm, var det verkligen 20 i 9 som jag skulle hämta. Sliter upp mobilen och kollar smsét... å nej...21.40. Alltså har jag åkt 1 hel timme för tidigt... sätter mig i bilen å känner mig lite dum, just i denna stund känns det som jag glömt ngt mer...ser mig om i bilen och börjar fundera på vart varorna som jag just varit in å köpt är. Å nej igen! Jag har gått in, tagit varor, betalat och gått ut. Varorna låg kvar på bandet, gissa om kassören (mkt snygg föresten) skrattade gott när jag kom in å sa att jag ångrade mig å ville ha med mig varorna hem oxå. Sen var de bara att åka hem å vänta en timma innan jag åkte samma väg igen å denna gången fick jag även med mig pigan... Inte undra på att ungarna köpte mig en spabehandling med avkoppling i födelsedagspresent, bör nog utnyttja den mkt snart.


Se så glad jag blev.
tjf

fredag 16 september 2011

Fredag

Oj va härligt, men detta att vara ledig innebär oftast än mer på shemat...
  1. sovmorgon  (X)
  2. frukost         (X)
  3. saemie Mora (X)
  4. städa            (bara lite än)
  5. tvätt             (  )
  6. betala räkning (/)
  7. träna             (på väg)
  8. planering faktalektioner måndag ( på G, gjort frågor och framsida iaf)
  9. till Borlänge med bor och dotter (em)
  10. middag med fam        (hos syster)
  11. handla inför födelsedagsmiddag (  )
Nu måste jag sätta fart om detta ska fixas...

tjf

söndag 11 september 2011

Helgen

I helgen har jag äntligen lyckats beta av lite på beställningslistan. bl.a en beställning på målade champagneglas. Ja man kan nämligen lämna in glas m.m. för målning hos mig. Denna beställning var preciserad med viss konstnärlig frihet...

Sen går det lite trögare med illustrationerna till "Kasus häftet" blev ju lite mer arbete efter nytillkommet material. Men är iaf på G...



Sakta växer det fram...

tjf 

lördag 10 september 2011

Temastart

I torsdags hade vi på skolan terminens temastart...jag skulle föreställa en som kom från Danmark. Temat heter "Världens resa".

Kommentarer från eleverna var...
Titta där står jultomten!

Inte alltid man lyckas, men kolla in naglarna som jag målat dagen till ära...har tomten målade naglar kanske, möjligen tomtens fru då kanske. När de såg att jag stod å byggde lego så var det ändå någon smart unge som kopplade de till Danmark och legoland iaf. Kan ju kanske tillägga att min "danska" var bedrövlig och liknade mer en blandning mellan tyska och norska vilket flera elever påpekade. Men måste man liksom kunna prata danska om man kommer från Danmark. Mina föräldrar kanske kom från Tyskland och Norge. Kan alla som bor i Sverige prata svenska kanske??? Framkallade både de ena och det andra, som sarkasm, skratt och mobbing. Men vad gör man inte för sitt jobb!?

fammah



Blev visst fel...

Självklart så är det sommaren 2011 som jag tänkt skriva om... blev lite fel, men som tur är så har jag barn som alltid är lika snabb att rätta deras mor så fort de får chansen. Förstår förståss att de passar på eftersom det inte är så ofta ;) Tack pigan! Snart kommer kanske fler inlägg i ämnet sommaren 2011.


Som tack för det så har jag snott din jacka som du glömde här.
De du...trodde vi väll aldrig skulle hända att jag skulle kunna använda dina kläder, så nu får du passa dig! Tur för dig att du flytt till ett annat land.

tjf

onsdag 7 september 2011

Sommaren 2011 del.1

Sommaren började med några lata sköna dagar i Orsa. Det var meningen jag skulle på ett bröllop, men det blev inställt (sånt som bara händer på film) men sånt händer i min omgining...  Istället blev det båtturer och fiske och vila. Mkt välbehövligt efter ett långt och arbetsamts skolår.





Sen blev att åka till Östersund för jobb med DAT och illustrationer till kasusboken. Sova på hotell och umgås med trevliga människor i kreati miljö. Jobb hela dagarna men mycket gjort och lite nya illustrationsuppgifter (som jag ännu inte fått klart och har ångest över, pust).


Sen kom midsommar. Dalamidsommar fakt med hela kittet. Fioler, midsommarstång, sång av barn, midsommarstång, sol, regn och god mat. Fiske och kärlek :)





tjf

tisdag 6 september 2011

Sommarläsning

En sak jag verkligen gjort i sommar är läst. Ja, jag brukar ju läsa på mina lov och till min egna förvåning så har det varit däckarsommar i år. Har nämligen plöjt igenom nästan alla Mari Jungstedts böcker. Bara det att jag fått upp ögonen för deckargenren. Glädjen att få försvinna in i något som tar tankarna från vadag och lugn. Lite onyttig spänning i sommarvärmen har gett mig ett lugn och en ro i sommar som var nödvändigt för min stressade själ. Tycker om Mari Jungstedts böcker för att de även får en att lära känna personerna bakom jobben och mysterierna. Man får följa Knutas, Karin, Johan och alla andra som återkommer i böckerna. Har oxå blivit lite sugen på att åka till Gottland och se platserna på riktigt, kanske nästa sommars resemål?! Håller just nu på med Den döende dandyn och sen har jag bara 1 bok kvar så har jag tagit mig igenom hennes deckarserie och väntar med spänning på nästa, och på TV-serien, som faktiskt är på G, såklart.

    
Nu är bara frågan... Vad ska jag läsa nu???

En annan bok som jag verkligen kan rekomendera och som jag började sommaren med är...

 

... säger bara läs den! Vilken man, vilket liv, vilken berättelse.
Underbar, underhållande, skrämmande, farsinerande!

Fammah!

Sjuka funderingar

Ligger hemma och är sjuk. Vad det är för sjuka är oklart, har iaf feber och mått illa och är otroligt matt, orkeslös och viljelös. Orkar inte ngt, vill inte ngt å får inte för mig något. Men det är väll grejjen med att var sjuk att inte göra något. Vad är det för samhälle vi lever i där vi även när kroppen säger ifrån å vi blir sjuk, ska försöka få något gjort, eller iaf känner att man borde göra något när man ändå inte kan jobba. Man kan ju iaf diska, städa lite, kanske läsa den där nyttiga litteraturen som man har som uppgift från jobbet, planera lite lektioner och kanske sortera lite bland papper eller varför inte passa på att rensa i garderoben. Och när man sen sover halva dan, orkar förflytta sig till soffan å slår på TVn och inte klarar somna om igen så drabbas man plötsligt av dåligt samvete och ångest över att man inte gör något vettigt. VARFÖR???
Jag har iaf läst alla mail från jobbet och läst igenom konferanser och det jag missat, svarat på några mail och fixat en vikarie till slöjden, har oxå ringt försäkringsbolaget om rökskadan i lägenheten. Varför ska vi i vårt samhälle alltid vara så duktiga, varför räknas bara det man gör och inte den man är???
Ska fortsätta ligga här i soffan och kanske blogga lite om sommaren som varit för den har arit fantastisk... jag har inte gjort något (som räknas i västerländsk anda) och ändå har jag aldrig gjort så mkt nytt och själsligt berikande saker på en sommar. Ska bara vila lite först.
Fammah från sjuksoffan!

fredag 2 september 2011

Nyfrissad

Just kommen från frissan.
Helgens tips: Kan man inte vara ung så kan man iaf vara snygg!
Har kanske lite höstdepretion / åldersångest (fyller snart äldre) / livskris...

Tur i oturen...

Veckan hade kunnat sluta i en tragedi...ist räddades dotterns pojkvän och hela lägenheten av ett telefonsamtal. Kvarglömd platta (trodde jag kunde sluta kolla det när jag lämnade lägenheten när barna blev äldre) som någon lämnat en bärrensare på, som nu brunnit upp. Plaströkskadad lägenhet sitter jag i nu (tror tyvärr att det inte går bort utan sanering måste inkallas)...men pojkvännen lever och inget har brunnit upp (är rädd jag måste kasta halva lägenheten bara, en massa mat som stod framme har dock slängts). Kläder och möbler kanske oxå måste slängas nu?! Men ingen skadad och det är fakt en tröst mitt i eländet.

Kan man få bort rökskadad stank själv tro???

torsdag 1 september 2011

Kända barn.

Upptäckte när jag skulle kolla ett schema på hälsinggårdsskolan att min dotter visst är med på bild på deras hemsida...

Foto: Daniel Zetterström

Alltså en liten kändis i familjen...å undrar just om hon visste det själv och om... varför har hon inte sagt ngt :)

Fammah