lördag 29 augusti 2009

Idag var det fotboll på schemat... Tur att man har syskonbarn som man kan åka och se på när ens egna bara åker bort hela tiden ;-) De e iaf kul att få vara delaktig i syskonbarnens liv och jag är som jag sagt tidigare glad över att dom flyttat ner hit till oss så vi kan umgås. För att känna varandra så måste man ju vara delaktig i vardagen och jag vet inte vad jag skulle vara utan min familj och utan min familjs stöd. Är glad för att jag har en familj och över att det för oss är så självklart att man stöttar å hjälper varann så mkt som man bara kan. Det bästa med en familj tycker jag är att man kan vara sig själv, att man kan komma fast man är ledsen och nere (eller just då) att man kan be om hjälp när man inte ser någon annan utväg, att man ska kunna vara svag och sårbar och att man ska kunna bjuda in sig själv på middag. Det har jag nämligen gjort idag, potatissalladen som jag ska ha med är klar, så om 1 timme behöver jag bara ta med mig den å gå en våning ner till grillat och gemenskap. Å i en familj behöver man inte ens tycka om varann jämt eller tycka lika, man vet att de finns där ändå, för de är en självklarhet hos oss. För har man något ouppklarat så gör man upp om det förr eller senare. Det är både kul å jobbigt att ha syster yster i samma trappuppgång å jag är helt övertygas om att de tycker vi båda, men i vårt hjärta så är det en trygghet som väger upp allt.



Tack för att jag fick följa med idag!



Stolt

Vill bara uttrycka min stolthet som mor över min dotter som är i Göteborg och tävlar och har satt personligt rekord i spjut, samt bidragit till lager med klubbens längsta kast. Det nya rekordet ligger nu på 23.17. Det värmer en moders hjärta, helst med tanke på att det inte alls var säkert att hon skulle kunna åka i början på veckan då hon blev sjuk. Men med massor av c-vitamin, hostmedicin å massa sömn så tog hon sig ändå iväg. Jag vet oxå hur bra hon trivs i laget å hur glad hon är över att äntligen vara i den nivån att hon får vara med i lagtävlingen för klubben. Trägen vinner heter det ju och hon är ett levande bevis på det. I morn är det kula som gäller och innan de far hemmåt mot Falun ska de visst hinna med å se på Finnkampen oxå, vilken upplevelse, jag glädjs för hennes skull, å lite avundsjuk är man ju.

Här är hon tillsammans med sina friidrottstjejer när de sprang tjejruset i våras.
Nu är de alla 3 i Götet å tävlar. Håller tummarna !

onsdag 26 augusti 2009

Regn...

De kunde man ju räkna ut att när jag ska vara ute en heldag med uppgift att cykla till cykelbana (fram å tillbaka 3 gånger) med elever samt ha cykelkontroll så ska det självklart regna. Om det ändå kunde vara ett vanligt regn, men nej då, det var ju liksom så att just idag så kom det mest regn i hela Dalarna just i Falun, över mig. På lunchen fick jag linda in mig i ett lakan och hänga in alla kläder (inte linne, trosor å bh(fast det hade behövts de å)) i skolans torkskåp. Sen var de bara att bege sig ut igen i regnet en stund till innan dagen var avslutad. Så ni som klagar på lite regn...kom igen när ni blir blöt inpå bara kroppen trots regnställ. Ni som undrar om man inte borde ha regnkläder på sig en regnig utedag så kan jag faktiskt berätta att jo det bör man å jo jag hade fakt det. Så ,att jag lever nu har jag Jenny (som hade ett extra regnställ att låna mig efter att mitt inte höll för mer) å min kära åabpa( som hämtade å körde hem mig efter dagen) att tacka. Tack!


Borde jag inte...???


Jo, jag ska slänga mitt sk. regnställ, å köpa ett nytt. Tror ni banken godkänner lån för inköp av regnställ???




Fammah gaajhkh dovnesh !

söndag 23 augusti 2009

Ännu en bok avklarad

"Glöm att ni har en dotter" är en bok om att se att; en liten händelse kan förändra ditt liv och det är du som har ditt egna liv i dina händer.

Sandra gör ett litet misstag, hon bestämmer sig för att smuggla en liten mängd knark för att få ihop till resan hem från Tailand. Hon åker fast och hamnar i Tailändskt fängelse. Hennes dom blir 25 år och hon skriver i ett brev till sina föräldrar: -Glöm att ni har en dotter, en syster och ett barnbarn!

Det är Sandra Gregory som själv skriver boken om sitt liv, varför det blev som det blev och vad hon var med om under sin tid i olika fängelser, vad som fick henne att kämpa och vad som höll henne vid liv och hur tankarna hos en fånge kan te sig. Jag tycker om att läsa berättelser som är verkliga eller som är baserade på sanna berättelser. Det är ett sätt att få vara med om så mkt som möjligt men slippa gå igenom det själv, en möjlighet att få insyn i andra världar och andras tankar att vrida mina egna tankar och få förståelse för andra människors tankar, erfarenheter och liv. Boken har tagit ganksa lång tid för mig att läsa, man slukas inte in i boken och har svårt att sluta, men på ngt vis så dras jag till boken varje dag, om så bara för någon sida i taget.

Ta vara på ditt liv och gör det bästa av det, gör inget du inte kan stå för och var rädd om det liv du fått. Var rädd om de som står dig närmast, för vi vet aldrig när vi får se dom igen, det kan dröja 10 år som för Sandra eller så kan vi mista någon utan att ha fått chans att tala om för den hur mkt den personen betyder. Och uppskatta de små tingen, som gräs under dina fötter, en kram av dina föräldrar, att få gå ut och in i ditt hus som du vill, få duscha, få läsa, sov i en skön säng eller att få läsa en god bok på balkongen, med kaffet vid din sida och solen som lyser dig i ögonen medans fåglarna kvittrar och humlorna surrar.

Men nu är jobbet igång och nu blir det lite mer lättläst som gäller ett tag. Men längtar tills jag får min minisemester och kan sitta på tåget å flyget och läsa igen. 24 september bär det av, då får jag träffa min älskade unge igen.

Fammah

lördag 22 augusti 2009

Vilken känsla

Jag har sålt en keramiktavla. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att någon inte bara tycker om det just jag har gjort utan att de tycker om det så mkt att de till och med köper det jag gjort. De är en fantastisk känsla och jag har gått med den känslan innom mig hela dagen idag. Inte nog med att pengar kommer in, just när jag behöver dem som mest, utan även att någon kommer att hänga upp eller ställa upp ngt som jag gjort i sitt hem. Just det kan jag känna är en stor ära, men oxå att någon får en känsla av välbefinnande, skönhet eller ett budskap i det jag skapat från mitt hjärta och mitt inre. Det jag vill förmedla eller dela med mig har gått fram till någon och dennna någon som kommer att ha mitt konstverk hos sig i många år. Att få lite åter så jag kan fortsätta att skapa är stor lycka, att glädja andra är än större lycka och att få bekräftelse och erkännande är enormt stor lycka. Vilken tur jag har som får möjlighet till detta, och tack kära mor som är min största försäljare och förmedlare. Tur jag har en bild på tavlan, för den var en av de verk som jag haft svårt att skiljas från, men nu är den hos ngn som tar hand om den och uppskattar den än mer än jag.

Såld

fredag 21 augusti 2009

Jon i mitt hjärta

De absolut viktigaste männen i mitt liv har namnsdag idag. Min far å min son. Jag säger bara GRATTIS på namnsdagen Jon Ejvin å Jon-Artur.



Jon är en gammal nordisk sidoform av Johannes som betyder "Gud har förbarmat sig" . Min son är verkligen en gåva från gudarna, å Gud förbarmade sig över min far så han fick de möjligheter han ändå fick utifrån de förutsättningar han hade i början av sitt liv. De är männen som gjort mitt liv till vad det är idag. Kärleken till dessa män är stark och ovillkorlig.

Eatsam

torsdag 20 augusti 2009

Kalendertjej

...det som oxå följer med skolstarten är att man får skaffa sig en ny kalender. Jag älskar att få ny kalender, att fylla i nya uppgifter, flytta över saker från den gamla (som förnärvarande är borta) klistra in nytt, fylla upp dagar med innehåll och att dekorera den. å de e precis vad jag gjort idag. Har dekorerat den med det som ligger mig närmast om hjärtat och av kännetecken som leder kalendern till mig. (så att ingen kan ta fel, eller ta den) Kalendern brukar inehålla mitt liv och är även min dagbok, har kalendrar från många år tillbaka och den dag jag lämnar in kommer det troligen finnas en flyttkartong full av kalendrar i olika storlekar, färger och former med mer eller mindre intressant inehåll. Är iaf nöjd med årets dekoration och har självklart fotat både fram- å baksida för pigans skull. Nu är det bara att fylla den, med allt vad mitt liv kan tänkas komma innehålla ett år framöver. Japp, jag är en kalendertjej!!!

tisdag 18 augusti 2009

Första skoldan

Det är när eleverna kommer och invaderar skolan som man kommer ihåg varför man valt detta slitsamma, underbetalda, heltidsarbete som kallas lärare... Fy va underbart de va att se alla fina, goa, underbara ungdomar å barn som jag har privilegiet att undervisa och möta i mitt jobb. Att se dessa glittrande ögon hos nervösa, förväntansfulla och spända elever och att få kramar av äkta värme och en känsla av gemensamhet är en otrolig känsla. Att möta en elev som man vet kämpat och som man varit tvungen att vara hård mot och som man får möta med en blick av sann glädje är belöningen som är obetalbar. Så då känns allt bra trots, trötthet efter många timmar av planering, möblering, bärande av möbler och material. Men nu är vi igång å de känns bra. Har även helt plötsligt fått en samiska elev som jag inte räknat med. De blir en utmaning och kul blir de. Nu SOVA om jag ska orka de här otroligt höga tempo som är just nu. Hann iaf umgås med min åabpa ikväll en stund medans jag färga hennes hår, hoppas bara hon blev nöjd med resultatet, Eftersonm jag har så asmkt att göra¨så fick hon avsluta jobbet själv. Men ngt spännande ska man väll ha tills i morn oxå.

Buerie jijje!

Händelserik helg

De händer faktiskt otroligt mkt i mitt liv just nu, och jag slängs mellan mina världar från den ena dagen till den andra, det är knappt jag hinner med själv,å nu måste jag sova oxå för i morn kommer eleverna å då börjar allvaret. Å så måste jag samtidigt dra igång på allvar med så mkt...


  • jobba (eleverna börjar)

  • illustrera (ligger lite efter där)

  • blogga (pigan är tillbaka i frankfurt så...)

  • träna ( fast det måste jag ju komma igång med mer hela tiden, var iaf iväg i kväll på ett nytt pass, DANS, sjukt kul, så jag hoppas jag får till de nu)

  • spara pengar ( svårt, men jag ska ju till Frankfurt i slutet av sept, å jag vill ha lite att roa mig med oxå, ska bli sååååååå Kuuuuuuul)

  • sova (måste komma isäng tidigare)

  • städa ( hemmet förfaller å jag med den)

Hunnit mkt i helgen iaf, så de känns bra...



  • Träffat goda vänner

  • Sett på fotboll (å sett tjejerna från Idre/Brändåsen vinna, du hade varit stolt pigan)

  • Dansat

  • Bokat en resa till frankfurt

  • Fotat (kommer mer av den varan sen, måste bara frigöra lite minne(på datorn alltså))

  • Fixat med kakel

  • Ätit gott

  • Firat ett födelsedagsbarn

  • Kramats (fast det kunde gott varit mer av den varan)

  • Sålt konst å fått beställning

Nu ska jag sova.... BUERIE JIJJE jih FAMMAH

onsdag 12 augusti 2009

Nu ska här läsas...

Har fått lånat 2 faktaböcker av en underbar väns man som fotar. Han är urduktig och jag blir så glad att han delar med sig av sina kunskaper till mig. Så nu ska här läsas å fotas å man kan alltid hoppas att det blir ngt gott ut ur det. Oooo vad jag är förväntansfull.



tisdag 11 augusti 2009

Kärlek

Det finns så många kärlekar å de bästa med den är att ju mer man älskar ju mer kärlek får man. Hade ett kärt besök häromkvällen, de va min bonusdotter med familj å de va riktigt gott att de kom. De känns så bra att vi fortfarande har en så självklar och naturligt förhållande som jag tror hon vet att jag uppskattar och bär nära mitt hjärta.
Det är ngt extra med kärleken till en bonusdotter, den är inte självklar och förgiven, så därför blir den speciell och kanske mer ömtålig. Är glad att denna fina unga dam kom in i mitt liv och jag är glad för att jag får fortsätta finnas i hennes å hennes familjs liv. Vårt förhållande är nog lite speciell, vi är inte så duktiga på att höra av oss till varandra, vi träffas inte så ofta, vi ger inte varandra presenter och det är inte alltid vi ens kommer ihåg att vi fyller år eller kommer ihåg att skicka kort till varandra eller ringa, men jag vet att vi finns i varandras tankar och hjärtan, och en sån kärlek som bara finns där utan näring eller omsorg är ovanlig och unik. Men jag vet att hon vet att om hon skulle ringa från andra sidan jorden och be om min hjälp så skulle jag inte tveka en sekund, för hon finns i mitt hjärta och det skulle inte vara helt utan henne och de som står henne närmast. Är lika fint att se mina barns kärlek till varandra och till de sina. Det värmer en moders hjärta.

måndag 10 augusti 2009

Ny termin, nya tag.

Vilken tur man har. Att få börja första dan på jobbet efter en lång skön semester och känna att å va kul det ska bli att jobba igen, att längta eftter nästa dag och att längta efter eleverna. Att få börja full av energi, förväntan, glädje och lust. Vilken tur man har.
Fammah

lördag 8 augusti 2009

Äventyrsbad


Så har man gjort årets dopp i Mittoån, å det var tur för ingen sommar utan ett dopp i fallet, å utan sommar ingen semester å utan semester så kan man ju inte börja jobba igen och det är bara en dag kvar av min semester nu så det kan man säga var på tiden. Det finns inget badställe som fallet i Mittoån, det är som att dyka ner i hälsokällan och komma upp full av energi, friskhet och glädje och det kan man ju behöva med ett långt arbetsår framför sig. Det bäste med att slänga sig i fallet och ta sig upp, uppfriskad, vaken och fräsch på andra sidan ån är att man måste tillbaka oxå, så i igen och dubbelt dopp ger friskare kropp, eller nått liknande :-)


Så trots att dagen har varit full av uppdrag och projekt så känner jag mig full av energi och jag fattar egentligen inte hur jag hunnit allt jag hunnit, se här:



  • furkost på altanen med ny bok

  • sola och läsa

  • glasmålning

  • lättlunch i solskenet

  • dopp i Mittoån

  • kakeltillverkning i Malins ateljé

  • fika (smörstekta nyplockade kantareller på macka å 1 glas öl, mmmmm)

  • räk-, kräft- och surströmmingsskiva

  • umgänge med nya och gamla bekanta samt familj

  • konstvisning i boden

  • datastund


Inte illa för en dag i Mittådalen. Sov gott på er alla och FAMMAH

Oj då!

Oj då, det blev visst en bok till... Var ju som sagt tvungen att börja på en ny när jag skullet tillbringa en dag på stranden. Tog med mig 3 böcker till stranden, kände mig nämligen lite mätt och kunde för alt i värden inte känna lust till nån mer. Men av alla de jag läset igenom baksidan på så bestämde jag mig för 3 möjliga objekt. Planen var att börja läsa första sidan i boken och den som fångade mig fick det bli... när jag var inne på andra sidan av "Svek" av Karin Alvtegren, kände jag att den här blir det. Jag är ju ingen deckarfantast, men det kändes som att nu var det dags med ngt nervpirrande efter sommarens alla livs/verklighets/förstå livetböcker, så varför inte denna kriminalroman!?


Jag kan inte slita mig från första sidan, och man förstår tillslut att allt kommer att vävas ihop till ngt oväntat, intressant och fängslande. Det finns ett lätt obehag i mig genom hela boken, och de känslor som kommer i uttryck när ngn man litar på sviker gestaltas otroligt nära och ransakande. Kan själv känna igen många av känslorna som kan komma vid otrohet och skiljsmässa, det är så att jag blir betagen och rädd för att ngn kan blotta och skriva om känslor man själv inte vågat erkänna eller ens tro att man får tänka högt. Men även känslor hos de som sviker lyfts å ger en förståelse för att vid svek kan destruktiva tankar och känslor komma i uttryck. Det gäller bara att våga ta hjälp och att tänka efter innan man handlar. När jag skulle sova igår kväll, var jag glad att jag inte var ensam, jag somnade med en oro och en obehaglig känsla i hela kroppen, boken lämnar ingen oberörd och slutet är så hemskt så jag hade svårt att somna. Men när jag kommit ur obehaget kommer jag nog absolut att läsa fler böcker av Avltegren.

fredag 7 augusti 2009

Nya tag

Eftersom jag kom på att kolla dagens ord lite väl sent på dagen igår för att kunna använda mig av det så kollar jag nu (redan i början av dagen) in dagens ord i min självläkande bok.

7 augusti
Ditt liv är härligt
och full av möjligheter.
"Mia T"
Min plan är att leva efter de orden i helgen. Som sagt det är ju jag som gör livet till vad jag vill, mina tankar som styr vad jag vill få ut av dagen och livet. Inte alltid så lätt, men kanske bra ord att bära med sig och säga som ett mantra. Nu blir det packa och sen far jag å sonen på lite jobb i Härjedalen. Först ska vi bara sätta pigan på tåget, käns lite vemodigt, men jag ska kämpa för att innom snar framtid hälsa på henne där hon är. Det tar ju fakt längre tid och ung lika dyrt att resa till Härjedalen som sagt. Ha nu alla ett härligt liv och en härlig dag, den är ju som sagt full av möjligheter. Få se vad min dag har med sig för mig.
Fammah

torsdag 6 augusti 2009

Dagens ord

Dagens ord var visst:
6 augusti
Öva idag på att bli bättre på att
ta hand om dig själv.
"Mia T"
Nog för att jag fakt har haft en lugn och själavårdande dag med sol å mys på stranden, fått lagad middag av min älskade dotter, tagit mig ett glas vin på balkongen och skapat i ro med själen. Men annars så borde jag fakt bli bättre på att ta hand om mig själv, tänker mest på hur jag ska kunna ta hand om mina barn, elever och räkningar. Få vardagen att gå ihop och att hinna med alla måsten. Min kropp förfaller, för att jag inte tar mig tid att träna, mitt hem förfaller för att jag bara hinner med det allra nödvändigaste, och när mitt hem inte är i form mår jag dåligt innombords vilket leder till att jag får dåligt samvete, blir på dåligt humör o.s.v. Allt blir en enda ond cirkel.
Jag borde sköta min kropp, hinna umgås mer med dom jag tycker om, skratta mer, njuta mer, få mer sex
(oj då där kom det igen, är lite understimulerad när det gäller den biten så just nu går det inte en mening utan att jag får in, med bitter ton, att jag får för lite sex. Det kanske fler tycker att de får, men när man med för lite menar noll, då är det...Ja,ja, ok, jag vet att man måste kanske gå utanför lägenheten om man ska få ligga, men jag har sett på TV att det kommer hem snygga rörmokare, snickare, brevbärare å erbjuder, eller nej va säger jag, tillbaka till mitt lite seriösare inlägg, fy på mig)
Jag måste alltså helt enkelt bli bättre på att ligga, nej jag menar ta hand om mig själv. Det borde säkert ni oxå...
Skärpning nu tjejer. Fammah!

Bok mål...

Alltså jag har inte lärt mig "Bokmål" men jag har kommit i mål med mitt sommarbokmål...10 st böcker. Läste färdigt bok nr. 10 för den här sommaren igår och eftersom det bör uppmärksammas så tänkte jag skriva om det här:


Boken: Brida
Författare: Paulo Coelho
Handling: Det handlar om en ung, irländsk, vacker kvinna som har en ovanlig gåva. Nyfiken och på jakt efter svar uppsöker hon en mästare i magi för att lära sig mer om denna gåvan. Hon vill oxå få kunskap i hur hon finner sin själs andra hälft. Med hjälp av av mästaren och en häxa lär hon sig mer om den magi som gått i arv och funnits i många generationer.
Jag är inte lika hänförd av den här boken som hans andra böcker, jag är lite besviken eller så är det så att man inte ska läsa hans böcker efter varandra utan eftertanke och paus. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här boken helt enkelt, den lämnar en lite bitter eftersmak, kanske jag hade för höga förväntningar. Men att av sommarens 10 böcker underkänna en bok så tycker jag att jag ska vara helt nöjd med sommarens läsning. Nu väntar jobb och mindre skönlitterär läsning. Var dock tvungen att börja läsa en ny idag, var inte alls meningen, men vad gör man annars på stranden en solig het dag??? Ja inte vet jag iaf.
Fammah gaajhkh dovnesh

tisdag 4 augusti 2009

Dagen idag

Tänkte ta mig till ateljén idag, men inte då. Fast det jag behöver ha med dit är redan packat i en korg så i morn ska det bli keramik och kakel för hela slanten. Däremot har jag varit riktigt duktig idag och kan gå till sängs som en nöjd och tillfredställd kvinna (eller nja, skulle kunna tänka mig att va totaly tillfredsställd, men det är bara att förtränga så man inte får nån sorts abstinens eller dillerium eller nått... bort,bort, bort hemska tanke).

Nöjd är jag iaf... Jag har nämligen pratat med en bokförläggare idag och kanske, kanske, kanske kan min dröm gå i uppfyllelse, men det är lång väg kvar, fast vem har bråttom, inte jag. Så nu söker jag efter bidrag eller stöd till att översätta mitt bokmanus, för förlaget vill ge ut min barnbok på sydsamiska först. Jag ger iaf inte upp, nu har processen börjat och jag känner mig hoppfull den här gången. Trägen vinner, heter det visst.

Efter samtal och några skickade mail så var det redan em, så det var ingen idé att åka till ateljén (var nog för uppspelt oxå) så jag brände allt glas som jag målat nu i 3 dagar, 3 ugnar blev det, och inte nog med det, jag fortsatte med att göra några akvarellkort oxå. Så ja, jag kan fakt säga att jag är tillfredsställd oxå, känns så i kroppen, en lugn, avslappnad, tillfreds känsla i hela kroppen. Ni vet man går med ett leende på läpparna och känner att det är det här som är lycka och det är så här jag vill må. Nöjd bara helt för mig själv, för det jag gjort för min egen skull och inte för att jag gjort ngt bra för nån annan. Så nöjd att jag kan säga till mig själv att "fy f.. va jag är bra!" ;-)

Fammah gaajhkh dovnesh,
önskar er alla en sån känsla inom er, vi behöver den för vår egen självkänsla.
Önska mig nu lycka till med allt vad framtiden har i sitt sköte, men framtiden är i morn och idag är jag nöjd med det den här dagen har burit med sig för mig.
Morgondagens ord blir:
_________________________________
5 augusti
Det är viktigt vad vi tänker.
Våra tankar blir våra känslor och
våra känslor blir våra handlingar.
Vad vill du tänka och känna idag?
Mia Törnblom " En härlig bok"
________________________________________________

Dagens ord...

Eftersom de är Mia Törnblom som är på min tapet just nu så vill jag ge er några ord på vägen ur hennes fin bok "en härlig bok" en perfekt presentbok. Fin och tänkvärda ord som kan hjälpa en genom dagen.

__________________________________________

2 augusti
Att be om hjälp är en styrka.
Vem kan du be om hjälp idag?
3 augusti
Ingen är bättre på att vara du
än vad du är.
___________________________________________
Tänk på dessa ord och bär med er dem idag.
Fammah gaajhkh dovnesh

måndag 3 augusti 2009

Bok nr.9 i sommar

Sååå, ännu en bok avklarad. Tänk att det är så lätt och att läsa läxan jag har över sommaren ska vara så svårt. Fattar egentligen inte, fast kanske jag gör det ändå. Det är intressant med arbetslitteratur, fast det är ju inte så mkt förtrollande handling och texten är lite mer komplicerad, och när jag läser jobbrelaterade böcker så tänker jag mig alltid in i hur det fungerar i praktiken och så kan man göra å så gör vi å.... och då kan jag komma på mig själv att jag läst flera sidor samtidigt som jag tänker på ngt annat å så får jag gå tillbaka. Så det tar ju såååå mkt längre tid. Ja ja!



Mia Törnblom vart de nu: Boken Så dumt! är hennes själbiografi om sitt liv som drogberoende, men även som ett steg i varför man hamnar där man hamnar, varför man väljer att göra de saker som man gör och vilka vägar jag väljer som gör att jag hamnar där jag är. Varför jag gör saker fast men vet att det inte är bra för mig, om det så är droger, alkohol, sex, mat, pengar, tro mm. och vad det är som driver oss, är det vi själva eller andra och varför? och så det där med skillnaden mellan självförtroende och självkänsla. Har inte haft lust att läsa Mias andra böcker om självkänsla tidigare, nu bara måste jag. Boken har gett mig både insikt i andras och mitt egna liv, insikt i missbruk, medberoende och självinsikt. jag upplevde den intressant, gripande, olustig, fängslande och jobbig allt i en salig blandning, precis som livet i sig.


Värd att läsa?? Ja, absolut!

söndag 2 augusti 2009

En härlig dag.

Precis så här som dagen idag har varit, så ska söndagar vara.

  • Lång sovmorgon


  • Dra sig och läsa länge


  • Solsken å varmt


  • Frukost på balkongen


  • Te me syrran


  • Cykeltur till slussen


  • Minigolf och fika


  • Vinna


  • Cykla hem och lägga sig å läsa


  • em vila


  • Laga lättsam middag (sallad)


  • Äta framför TVn med bra film å trevligt sällskap å 1 glas vin


  • Mer film å glass


  • Uppe sent




Vilken dag, bra trots lite mensvärk å lite deprition i starten.


Fammah

lördag 1 augusti 2009

Den finaste bok jag läst

Slänger in en till av alla böcker jag läst i sommar, innan jag läser ut en till.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger...


...är nog den finaste bok jag läst. Ja jag måste nog säga fin, eller vacker eller varm. Jag fick iaf en varm och lugn känsla i hela kroppen när jag läste den här boken som handlar om Veronika som är en ung författare som reser till Dalarna för att skriva en ny bok samt bearbeta en stor sorg. När hon kommer till stugan hon hyrt ses hon av grannen och enstöriga äldre kvinnan Astrid. I tryggheten bakom sina gardiner och husets väggar bevarar hon sina familjehemligheter och en personlig tragedi. Men när våren kommer närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. En ovanlig vänskap uppstår som förändrar bådas liv för alltid. Den här boken berör och handlar om kärlekens kraft, om de val vi gör i livet, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap. Jag älskade den.

Måste skapa...

Idag har jag äntligen kommit igång med mitt skapande som har så svårt att infinna sig. Det är bra när man får beställningar så att man bara måste komma igång, och varje gång sitter jag där lika förundrad och undrar: Hur svårt kan de va!




Men som sagt, inspirationen ska infinna sig, jag ska komma på ngt nytt som får mig att vilja skapa, jag ska ha gjort lite hushållsarbete så att jag tycker jag kan hålla på med ngt roligare ist och så ska hellst barnen vara hemifrån. Just idag stämmer det på alla punkter. Idag är det glas och porslin som gäller. Lika bra att måla allt glas och porslin som jag har hemma, det är ju liksom dyrt att köpa hem ett lager oxå, men nu har jag samlat på mig, och som sagt tvingats till att köpa lite nytt som jag fått beställning på (glaskulor med värmeljus i), det är farbror och hans fästmö som är en av mina sponsorer (kan man nog säga), de måste iaf gilla det jag gör, för som handlar ngt av mig varje gång de är till min mors butik.



Att jag har tid att sitta här nu beror enbart på att jag väntar på torkning och så behöver jag vila ögonen å händerna av allt pecisionsarbete. Blir trött och darrig efter ett tag.

Vi hörs, FAMMAH !