tisdag 30 juni 2009

Nytt boktips

Nu är det verkligen sommarlov å läsningen är på högsta nivå. Den här boken är en ungdomsbok och den handlar om Mia som har två val, leva eller dö...


Det sista Mia minns är att hon sitter i baksätet på bilen tillsammans med sin familj. Det har snöat på morgonen och de är på väg till goda vänner. I nästa ögonblick ser hon sig själv bli buren ut ur bilvraket och räddningspersonalen kämpar för hennes liv.
Under de 24 timmar som följer får vi genom Mias tillbakablickar och reflektioner över de människor hon ser i sjukhusets väntrum, lära känna hennes liv och hennes val. Och nu står hon inför det svåraste valet av alla leva vidare med smärtan eller släppa taget?





Ja jag vet, de e mkt om döden just nu, vet inte varför å fakt så har boken jag nu läser samma ämne. Den behandlar frågor som finns det ett liv efter döden, innan döden, finns det en gud, vems val är det att leva, ödet, relationer, familj, kärlek. Kan man välja att leva om resten av familjen inte gör det????

Har föresten varit till Luntan å lånat 8 nya böcker så nu ska jag nog klara mig i sommar ;-)


Fammah



måndag 29 juni 2009

Allt ha en baksida...

Jag visste väll att mitt liv på balkongen inte var så dumt. Fast jag är ju inte blekast i Falun längre, möjligen rödast...

AJ!

Äntligen stranden

Ja äntligen kom jag till stranden. Har haft en underbar dag med en underbar vän. Sol, bad, fika å massa babbel, kan de bli bättre. Vad är de med oss nordbor å solen, att avsaknaden av sol gör att vi alla dras till solen som flugor till koskit. Tur att de inte är tvärt om kom jag just på :-P
Har nog tyvärr brännt mig lite på armarna, hör å häpna, har väll aldrig brännt armarna. Glömde dock tyvärr kameran hemma, men jag kan bjuda på en bild av min nya kylväska. Skulle köpa solstol på KlasOlsson, kom hem med en kylväska ist, så stolarna va slut. Är ju dumt att gå ut tomhännt när man väl tagit sig ner på stan i denna värme. Men det var nog tur för annars så hade nog både mat och dryck börjat koka i värmen som var. Den var alltså bra.
Tack Lisa för att du tog med mig på stranden.
Blev kvar en liten stund efter du gått eftersom jag fick sällskap av systeryster oxå.
Nu blir de mat, sen ska akvariet städas.
Fammah

söndag 28 juni 2009

Ta första steget

Jag är inte så bra på det där med att ta första steget.
  • Jag tycker det är jobbigt att bjuda in mig själv till folk,
  • jobbigt att åka till stranden själv,
  • gå ut å äta/fika själv,
  • fråga och be om hjälp, osv.

Jag vill inte vara till besvär eller besvära någon, tänker att de har fullt upp själv och har ingen frågat så har de nog inte tid.


Idag så tänkte jag igen som så många gånger förr,; varför blir jag aldrig hembjuden till nån. Samtidigt så tänkte jag att jag själv inte är så bra på det heller, fast å andra sidan så var jag duktig på det när jag hade familj (alltså man) det är lättare att bjuda in en än att som ensam bjuda in en hel familj. Ja ja, jag gjorde mig lite modig å skicka ett sms till en kompis till en kompis som bor här i närheten å fråga om hon ville komma över på kaffe eller vin å tänk hon ville det. Så nu har vi suttit på balkongen i flera timmar å pratat över 1 glas vin ( eller 2 glas blev de fakt) så kul.
Fast igår fick jag ett litet mail av en studiekompis om vi skulle på stranden i morn vid fint väder, å gissa om jag blev glad. Eftersom jag nu inte gillar att åka på stranden själv så tar jag mig nu äntligen dit, så i morn gott folk kan de bli årets första dopp. Ser fram emot morgondagen, är nog inte så ensam ändå. Tur att de finns de som tänker på en singelkvinnas dilemman.

Fammah

lördag 27 juni 2009

Helg eller vardag?

Det är riktig semester när man känner att dagarna flyter ihop och man inte ser någon skillnad på om det är helg eller vardag. Idag har jag tänkt många gånger göra saker som man inte kan göra på en lördag. Ringt myndighetssamtal bl.a. så tillslut så insåg jag att det fakt är helg och eftersom jag var uppe relativt tidigt och tog itu med diverse hushållsarbeten så bestämde jag mig för att hälsa på en god vän som det var allt för länge sen jag hälsat på. Sen att sonen var hem för sin dagliga mat å dusch å undrade om jag inte kunde vara taxi till Borlänge bidrog oxå till beslutet.


Så sagt och gjort, jag skjutsade pojkarna åter till festligheterna på Peace & Love å besökte min kära goda vän Nena. Hon bor numer mitt i centrala Borlänge så vi satt där på balkongen och upplevde lite festivalliv även vi. Blev lite förskräckt dock av allt nerskräpande, på hennes innergård, som verkar ha blivit ett tillhåll för hungriga ungdomar, låg 25 pizzakartonger kvar när ungdomarna lämna innergården för att sen nån koncert (antar jag). Jag å N bestämde iaf att nästa år ska vi vara barnfri och gå på Peace & Love, sitta på hennes balkong å bara slänga ut pizzakartonger å annat skräp när vi ätit klart, då slipper vi ju ta reda på nån disk å får mer tid för festivalande. Så passa er för nästa år är vi där, å är nidär så ska ni se upp så ni inte får en pizzakartong i huvudet.


Var gott att få umgås med en saknad vän. Nu sitter jag å vänta på att lillpigan ska komma hem från sina äventyr.


Fammah gaajhkh dovnesh

fredag 26 juni 2009

Är det tillåtet att bara sitta inne när solen skiner som den gör. Jag älskar fint väder, men att dra till stranden helt själv är inte riktigt min grej, och har man ingen uteplats så är balkongen enda alternativet och där dör men av värmeslag efter 5 min. Fast jag tycker det är ganska skönt att bara strosa omkring i lägenheten med balkongdörren på vid gavel, plocka lite, läsa lite, vila lite, måla lite, ja göra sånt som jag har allt för sällan tid med. Det finns fortfarande en massa borden, men har man sin första riktiga semester så tror jag att man ska göra det man orkar och känner för, å jag har inte vilat så pass att jag är utvilad än. Det bästa med att vara själv i ett somrigt Falun är att man kan äta jordgubbar med grädde till middag. De är vad jag gjort idag.





Fammah gaajhkh dovnesh

torsdag 25 juni 2009

Ensam

Så var dom borta igen... pigan på konfirmation å sonen på Peace & Love. Fast jag är glad att mina barn är så rörliga å att de gillar att uppleva saker. Var precis så när jag själv var ung, inte var jag hemma mer än för att byta packning på sommrarna, å jag har ju fortsatt länge med det. Därför njuter jag nu av att bara få vara, jag trivs bättre här på min balkong, läsa en bok å lukta på blommorna.






Fammah gaajhkh dovnesh

onsdag 24 juni 2009

Tonårsmor

I morse var jag ensam, men visste att idag skulle mina älskade barn komma hem :-) Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, eller egentligen blev det ju fakt precis som jag trodde iaf.

Sonen kom hem vid halv 5, kram, in i duschen, packa om, åt (middag som jag som tur var hade lagat klart, det gäller att var snabb som en matkontroll vid vasaloppet) sen taxi (läs jag å min bil) till Borlänge å Peace and love. Han knappt fatta att han var hem, fast han har lämnat spår i form av smutstvätt å blött badrumsgolv.

Dottern hämta vid bussen 20.00, hem, packa fram badkläder, bytte om, kompis kom å sen var dom borta. Var hon ens hem??? Jo, det ligger en hög med kläder på hennes nyskurade golv.

Å äldsta dottern har inte varit hit på ett halvår, fast hon kommer snart, räknar med att jag endast ser spår av hennes framfart då oxå.

Så nu sitter jag här själv igen... Är det så här det kommer vara nu framöver, möjligen dom susar in för att lämna ngt barnbarn som man kan ta hand om medans dom ska på Peace and Love, bada eller träffa kompisar. Ante mig att de var så här det skulle bli. Fast jag är inte bitter ;-)
Tur jag har en så underbar bok som jag nu kan fortsätta läsa i lugn och ro. Bäst jag passar på innan tvätthögen växer å barnen blir hungriga, för då minsan dyker dom upp, det är nog tur att jag är duktig på att laga mat.

Fammah gaajhkh dovnesh

tisdag 23 juni 2009

Soppa på en spik...

...inte riktigt då, men jag är impad av mig själv att jag alltid lyckas få till ngt av inget. Igår försökte jag mig på att laga en GI-soppa. Å attans så god den blev, tycker då jag. Middag igår, lunch idag å finns även till i morn. Så denna bjussar jag på, ta för er om ni vill...
200 g renfärs
1/2 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul tomat
1 dl Bulgur
1 liter grönsaksbuljong
1/2 msk paprikapulver
1 msk tomatpure
olivolja
salt & peppar
  1. Bryn köttfärsen med salt, peppar & lite grillkrydda.
  2. Fräs sen de skivade grönsakerna i en stor kastrull med oljan.
  3. Tillsätt bulgur och rör i paprikapulver och tomatpuré.
  4. Häll i buljongen och sen färsen.
  5. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 30 min.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Gott med en klick gräddfil och några blad basilika på soppan när du serverar dig den.

Mmmmums!



Sommarlovsmorgon

Jag älskar när jag har möjlighet att bara vara, skulle kunna fortsätta så här hela sommaren. Vakna tidigt, ligga å stirra i taket, ta fram boken som man just börjat på, ligga där och läsa en stund innan man förflyttar sig ut på balkongen med en tallrik yogurt för att fortsätta läsa och lyssna på fåglarna och livet utanför. Jag älskar att hitta en bok som fångar mig...
...och den här gången är jag fångad från första sidan.

När det stod i ressentionen på baksidan av boken "Jag grät och skrattade från första sidan....en väldigt rörande upplevelse", var jag övertygad om att det var ett av alla dessa försäljarknep som finns som mallat till böcker som ges ut. Men redan i prologen grät jag första gången. När jag nu nått sidan 100 har jag redan lagt ifrån mig boken 3 gånger för att snyta mig och lugna mina tårar och för att smälta de starka känslor som dyker upp. Jag måste lugna ner mig för att kunna läsa vidare, men jag längtar efter att fortsätta läsa de 300 sidor jag har kvar av boken. Att jag själv är mor och får en panikkänsla av hur det skulle kännas om jag blev tvungen att överlämna mina barn till någon som jag litar på kan ge den ovillkorliga kärlek som man tror att bara en själv kan ha för sina barn. Att veta att man ska dö och aldrig få dela sina barns viktiga händelser i livet. Jag är tacksam för varje dag jag får ta del av livet och mina barn, och jag är tacksom över att jag genom lillpigans sjukdom lärde mig att uppskatta det tidigt. Jag vet att vi bara har barnen till låns och att vi måste ta vara på varje dag vi har, men det är bra att bli påminnd mellan varven, för vardagen smyger sig in i våra liv och bara en lång ledighet, en bok som öppnar ögonen och tid till eftertanke kan ge oss tacksamheten och glädjen över att få vara mor tillbaka.



Jag måste vänta med boken några timmar nu, för jag antar att jag inte gråtit färdigt än och jag ska få följa min åabpa och barnen på shoppingtur. Jag kan ju inte gå rödgråten då. Fast jag längtar redan hem till boken, ensamheten och tystnaden.

Ha en underbar dag, här är det redan 21 grader i skuggan.


Fammah

måndag 22 juni 2009

Laahkoe biejjine

Grattis min älskade son.





Trodde väll aldrig att denna dag skulle komma så fort. Det är verkligen otroligt att min lilla goa pojk som helst ville vara hemma "med min tjidtjie", nu är 18 år. De känns verkligen som det var igår som han föddes. Har just pratat med honom på telefon och det känns stort, fantastiskt, vemodigt och rörande att höra "min lilla pojk" som har blivit så stor. Trodde heller aldrig att jag skulle säga så, som alla gamla tanter gjorde när man själv va liten, men men, man ska ju heller aldrig säga aldrig. Att man kan älska en person så villkorslöst som man gör med ett barn är svårt att förstå, det tror jag man gör bara den dan man själv får ett barn.


Min pojk är min kärlek och min förtvivlan. Mina barn är det viktigaste jag har. Det är med skräckblandad förtjusning jag sett min son växa upp och jag hoppas att jag gett honom vishet att bära med sig i vuxenvärlden, förståndet att förstå vad som är rätt och fel och klokhet att alltid följa sitt hjärta.

Den som lever utan söner
vet inte vad bekymmer är;
den som dör utan söner
vet inte vad lycka är.
________________________________
Gör alltid det rätta,
det kommer glädja en del
och göra resten förvånade.
_______________________________
Var mot dina föräldrar
så som du vill att dina barn
ska vara mot dig.
Grekiskt ordspråk
__________________________________________
Tjovnah jih fammah

söndag 21 juni 2009

På tur i Tallin

Så var man hemma igen. Att resa och se nya platser, möta nya människor och uppleva nya saker är ngt som jag älskar. Är man öppen och intresserad av nya upplevelser och nya bekantskaper så kan man få uppleva vad som hellst fakt. Jag brukar aldrig bygga upp förväntningar eller planera för mycket inför en resa, jag försöker lämna öppet för spontana oväntade händelser, och det brukar alltid hända de man minst anar då. Har fyllt mitt hjärta med nya synintryck, känslor, tankar och smakupplevelser så nu är jag uppfylld ett tag och kan uppskatta och njuta än mer av den ledighet som är framför mig. Kan nu gå in i sommarledigheten med lugn, tillfredsställelse och en vilja av att låta tiden utvisa vad det har i sitt sköte.


Carpe diem !




Har:
  • åkt tåg, båt, taxi å buss
  • lärt känna ett HarleyDavidson gäng, skålat å dansat med dom
  • strosat i gamla stan i Tallin
  • ätit god mat
  • shoppat
  • blivit vän med ett par som bor i Tallin ( där jag ska få bo nästa gång jag ska dit)
  • träffat Tomten å hans fru
  • druckit champagne (riktig)
  • dansat med en Estländare
  • fått en puss
  • träffat en bekant i Gamla stan i Stockholm
  • druckit vin på uteservering


Ja man kan tro att jag varit borta mer än bara 3 dagar. Nu får ni lite bilder att njuta av.

Fammah





torsdag 18 juni 2009

Sommarlov

Så skönt det är att veta att man har 8 veckors ledighet framför sig. Börjar direkt med att resa bort en sväng. Det blir en kort tur, men jag tror att det är bra att åka bort från allt för att komma ner i varv lite, för att verkligen få känna in ledigheten och göra något annat för en stund. Det är lätt annars att bara rulla på i gamla spå och tycka att sommaren är så lång att vips, så undrar man vart tog den vägen.


Så nu far jag till Tallin. Vi ses alltså inte på några dagar, det är nog oxå bra att ta ledigt från datorn.

Så trevlig midsommar gott folk, jag smiter från det Svenska midsommarfirandet och gör något annat...


Fammah gaajhkh dovnesh!

tisdag 16 juni 2009

Porsche tur

Idag har jag faktiskt fått åka Porsche, och de var så coolt som jag trodde det skulle va. Sen att solen sken, takluckan var öppen, god musik och trevlig chaufför gjorde ju inte resan sämre. När accelerationen steg och suget i magen kom sig var adrenalinet på hög nivå och ett rus av eufori infann sig . Riktigt kul fakt, tänk så lite som kan göra så mkt, en tur i en bil så är dagen speciell. Denna upprymdhet har följt mig hela dagen sen. Kommer nog att drömma om röda Porschar i natt. Som tur var så såg åabpa när jag kom i BILEN så jag har ett ögonvittne, eller jag har ju fakt fler , hela mitt kollegium såg när jag kom susandes i en Porsche.

Nu kan jag kryssa den upplevlesen i "saker att göra innan jag dör". Jag kom på idag att man borde ha en sån lista, alla har vi nog drömmar och önskningar som man vill göra i sitt liv. Tror det ska vara ett av mina mål det här året, att upprätta en sån lista. Ska börja idag och den ska vara upprättad innan årets slut. Hmmm!

  • Få barn
  • Gifta mig
  • Skaffa mig en utbildning
  • Springa naken i regnet
  • Se MonaLisa
  • Skriva en bok
  • Se midnattssolen
  • Åka Porsche

Saker jag fakt. gjort, så nu är det bara att fylla på listan.

Fammah

söndag 14 juni 2009

Studentpresenter

Så nu är alla studenter firade och bilderna på mina presenterna kan jag nu lägga ut för er som var nyfikna. Detta är för dig Idapiga, Angelica du har ju fått tjuvkikat redan.







Nu måste jag bara hitta på några bra konfirmanpresenter. Är ju inte så bra med öl & vinglas till dom kanske... Får fundera. Nu är det illustrationer till samik litteratur som är på tapeten, har kommit så smått, så kanske jag är inne i ett flöde, bäst att ta vara på det.









lördag 13 juni 2009

Lite bildbevis

Här är för dig pigan. Litet smakprov på gårdagens evenemang. Kommer mera...







torsdag 11 juni 2009

Gissa...

I morgon är det student firande i Falun och gissa vad jag gör...
...jo jag syr och stryker.
Har banden på pigans gapta kvar, men de gör jag i morn bitti. Alltså allt är som vanligt... Fast presenterna är klara och snart inslagna.
I morn är det full fart hela dan, sy på morgonen, fixa blommor, sen två utspringningar, två bjudningar och sen är jag nog helt slut. Rapporterar så fort jag kan och orkar. Härliga tider dessa tider.
Fammah

onsdag 10 juni 2009

Skolavslutning

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor...


Ja så var sommarlovet här, mörkt och regnigt som en septemberdag, men inget kan förstöra glädjen och lyckan över att känna att skolan är över och ett helt sommarlov ligger framför en. Att vara med på skolavslutning ger en känsla av att sommaren är här på riktigt trots lite regn, en påminnelse av sin barndoms somrar ( då det alltid var sol) bara lek och bekymmersfria dagar. Även för oss vuxna kommer skolavslutningen som en påminnelse om vila, återhämtning, lek och tid för familj och vänner. Eleverna slutade idag, själv har jag förståss dagar av jobb kvar. Men ingen planering, förberedelser, tjat, rättningar, bara det gör att det blir lite annat på jobbet, tid för reflektion, tid att umgås med varandra vi vuxna och utbyta tankar och erfarenheter och tid för annat på kvällarna. Som sagt nu är det bara några dagar av arbete kvar, en student och sen får även jag sommarlov. Mitt första, riktiga som lärare. Ser verkligen fram emot en lång ledighet.





Å sen alla sommarfinklädda barn och ungdomar, inte minst mina syskonbarn som var så fin i kväll och som sjöng så fint. Är glad att jag får vara delaktig i så mkt fint.

Fammah

måndag 8 juni 2009

Sånna här saker gör en tjidtjie stolt...
... känner på mig att innan han är hemma igen är jag mindre stolt.
_________________________
Det är ständigt en balansgång att vara förälder, att veta när det är läge att sätta gränser, att våga vara obekväm och att våga släppa taget. Man kan välja att säga att det bara är någon vecka kvar till myndighetsdagen eller att det är fakt någon vecka kvar till myndighetsdagen.
Som tur är så får jag oftare vara stolt, och oftast får jag höra att jag är omtyckt, det är den tröst jag har när jag måste vara en dum, knäpp, oförstående och tråkig surtjidtjie som inte förstår att man är bara ung en gång. Jag lovar jag både förstår o känner med er ungsomar. Tyvärr har jag nuförtiden jobbet som tjidtjie vilket inte bara innebär trevliga och stolta stunder, och jag vet att ni kommer förstå mig en vacker dag, och även då finns jag där för er och förstår er då oxå.
Älskar mina barn så det gör ont i mitt hjärta, och det är ibland så svårt att säga NEJ och att förstå att man inte står så högt i kurs. Men jag tror på det jag gör och vet att ni en dag kommer tacka mig för att jag vågade och det kanske även får er att våga vara obekväm. Fast jag kan ibland tycka att det är dåligt ob-tillägg på det här jobbet och jourschemat är "lite" orättvist, dårlig framförhållning och ingen avbytare. Nu ska jag sov lite så jag orkar med jouren denna natten, man har ju liksom jobb i morn oxå ;-) Alltså nattskift och ingen kompensation för det ;-)
Fammah gaajhkh dovnesh

söndag 7 juni 2009

Konsten att inte göra nått

Är det bara jag som får panik och inget gjort när jag får en hel dag till förfogande att göra vad jag vill? Jag fattar inte hur det kan vara så. Så fort jag får en dag ledig utan planerad verksamhet eller tider att passa så får jag inget gjort, å inte kan jag njuta av det heller, jag bara tänker på vad jag borde göra för att jag har tiden. Men som min kära kloka tjidtjie säger, man ska bara göra det man har lust med när man kan, å har man inte lust att göra ngt så ska man inte det heller. Det är nog en av mina utvecklingsområden. Att lägga mig i tid är oxå ett av mina utvecklingsområden. Ska jobba på det oxå. Nu är det iaf snart sommarlov. Ska bli så grymt skönt, ni anar inte. Hoppas min energi är tillbaka i morgon. Ska avsluta lite saemie, och gå och se mösspåtagningen på stan.


Fammah gaajhkh dovnesh

lördag 6 juni 2009

Vissa dagar

Ibland or´kar jag inget och får inget gjort, det brukar komma efter en lång tids hårt arbete, å när målet är nått så bara rasar jag ihop och orkar inget. Idag har varit en sån dag... Så nu ska jag lägga mig och hoppas att morgondagen har lite mer energi för mig.

Fammah å Gnatt

fredag 5 juni 2009

Sjung om studentens lyckliga...

Att ta studenten är en upplevelse för livet. När man ser alla studenter en sån här dag så kommer minnena tillbaka och jag kan riktigt känna den känsla jag då hade. Lyckan, glädjen, stoltheten, frihetskänslan och ruset av den eufori som präglade den tiden. Idag var det inte bara nosatlgikänslan som präglade min dag, utan även stolthet och vemod.


Vemod över att en tid som jag följt dessa elever som idag tog slut, iaf tog slut som min roll som lärare och mentor.


Stolthet av att få haft dessa duktiga och ambitiösa elever samt att ha fått förtroendet att få vara deras lärare i så många år. Att få vara delaktig på en av deras största dagar i livet. Att få närvara och se deras glädje.


Jag vill tacka för att fått möjlighet att lära känna er och få vara delaktig i er ungdom, att ni har satt spår i mitt inre och min själ för evigt.




Sjung om studentens lyckliga dar, låtom oss fröjdas i ungdomen vår...

Om ni vill så finns fler bilder att se här:

torsdag 4 juni 2009

Ute i sita stund, som vanligt....

Just nu sitter jag och väntar på att Jonas ska gå så jag kan göra klart studentpresenterna, men annars så syr jag förståss,så jag är inte sysslolös. Detta som man alltid gör innan stora tillställningar och gaptan ska på. Ejvin har visst vuxit lite sen konfan, bältet har nått sista hålet och det har gått sönder... skinnbyxorna har spruckit i grenen (hmmmm) och gaptan är uppsprucken i "lastan", och allt detta kommer han självklart på nu i kväll. Men jag är van med detta, det hör nästan till för att få upp pulsen och feststämningen. Tur man varit med förr. Marika ville förståss att jag skulle sy om hennes gapta, fast det får fakt bli till nästa tillställning (nästa fredag) ska ju ha lite att göra till då oxå ;-)
Nä nu är det bara att fortsätta, och hoppas Jonas går snaaaaaaart....

I morn blir det student i Mora. HURRA, HURRA, HURRA!!!
Fammah

onsdag 3 juni 2009

Skaparflöde

...ja, därav minimalt bloggande. Det är nämligen så att jag (som vanligt) insåg att jag var tvungen att sätta igång om jag skulle få till några studentpresenter. Som tur är så kommer ju fakt min skaparglöd när jag tvingas till det, så jag blir lika ilsken varje gång på mig själv att jag inte tvingar mig till att skapa oftare. Fast där är jag verkligen som min far. Han slöjdar oxå bara när det är på gränsen till att hinna, när det är presenter eller beställningar med tidsfrist. Ett annat dilemma när jag ska komma igång med mitt skapande är att jag alltid vill hitta på ngt nytt, jag har jättesvårt att göra lika saker, om det ändå är samma stil så måste jag ändå ändra, lägga till eller göra ngt nytt. Nu har jag tänkt och funderat på studentpresenter i flera veckor, men i helgen satte jag verkligen igång med nya idéer jag haft i tankarna ett tag, och det som är kul när jag sätter igång så föds alltid nya arbeten under arbetets gång, så nu har det blivit helt andra saker än det jag tänkt och gjort tidigare. Mina studenter får den första utgåvan av.... ja, det är nog så att nån av de tilltänkta mottagarna kan vara in här och läsa, så resultatet av årets upplaga av m.renhuvuds allster får ni ta del av efter all studentfirande.

Nu förstår ni vart min energi och min själ är för närvarande. Nu måste jag skapa klart så jag hinner till första studenten som är i Mora på fredag.

Fammah gaajhkh dovnesh, eatsam mov iehtseles maanah. Dijjieh bööremes.

tisdag 2 juni 2009

Filmtips

Igår kväll på mors dag, såg jag och lillpigan på en film som jag absolut rekomenderar.


Filmen: handlar om den legendariske musikern Johnny Cash och hans livslånga kärlek June Carter. Historien berättas på ett varmt och trovärdigt sätt med en historia som fångade min närvaro.



En annan film som vi såg tidigare i veckan är:

Filmen handlar om ett homosexuellt par som vill adoptera ett barn. De ansöker om ett barn och får till sin stora glädje snart ett svar som säger att de får adoptera Patrik 1,5 år. Men istället dyker 15-åringen Patrik upp, det visar sig att det blivit fel i pappersarbetet. Inte blir det bättre av att Patrik dessutom visar sig vara en småkriminell homofob.
Riktigt bra varm och kärleksfull film. Trots att vi i Sverige är så fördomsfria, så är det ännu ovant med att se homosexuella män på film. Så om inte för annat så för att jobba med dina fördommar...om du har ngr.